Gastvrije koffie

Het geheim van een gastvrije bak koffie.

Gastvrije koffie

Dagelijks worden wereldwijd miljarden liters gedronken. En ook in Nederland zijn we met 6,5 miljoen liter per dag aardig gehecht aan ons kopje koffie. Koek en koffie zijn een gastvrije combinatie. Precies de reden waarom onze koekenbakkers op bezoek zijn bij de fijnproevers van Peeze. 

 

‘Koffie heeft een stormachtige ontwikkeling achter de rug. Waar we een paar jaar geleden bijna alleen maar gemalen koffie verkochten, produceren we nu vooral koffiebonen.’ Peeze bestaat sinds 1879 en heeft passie voor koffie; van boon tot bakkie. Koffie gaat om meer dan een drankje. Koffie is een statussymbool en net als alle producten onderhevig aan trends. De hoeveelheid smaken en verschijningsvormen zijn tegenwoordig niet meer te tellen. Kleiner, donkerder, sterker, cold brew, internationale blends en exotische smaken.

En terwijl we leren hoe we met de juiste schenktechniek een cappuccino tot pure perfectie kunnen brengen, komt ook de Nederlandse koektraditie ter discussie. Terwijl de horeca in Nederland voorop loopt in het serveren van de meest trendy koffie, lijkt de koektraditie een hardnekkige om te doorbreken. We serveren steevast één koekje, bij voorkeur verpakt in cellofaan zodat (indien ongebruikt) het koekje weer de trommel in kan. Daarbij kijken we naar de kostprijs, zonder te kijken wat dit ons kan opbrengen.

Een koekje moet iets toevoegen aan de kop koffie. Sterker nog: bij Veldt geloven we dat het koekje dé onderscheidende factor kan zijn. Zorg dat de smaak past bij de kop koffie en geef gasten een keuze. Of zorg voor een verrassende variatie. Citroen en espresso is bijvoorbeeld een echte smaaksensatie. En wil je écht je gastvrijheid tonen? Zet dan de typisch Nederlandse koektrommel gewoon op tafel. Een koekje is snel terug verdient als de gast een tweede bakkie besteld.

Reacties op dit artikel [0]

Schrijf een reactie