Gluren bij de buren

Leren van elkaars werk en inspiratie opdoen voor het eigen werk en de eigen loopbaan. Dat is het doel van Gluren bij de buren.

Gluren bij de buren

Leren van elkaars werk en inspiratie opdoen voor het eigen werk en de eigen loopbaan. Dat is het doel van Gluren bij de buren. Medewerkers van vijf Veenendaalse bedrijven nemen bij elkaar een kijkje in de keuken. Koekjesbakkerij Veldt doet mee én staat aan de basis van dit uitwisselingsproject.

 

Elk van de vijf bedrijven vaardigt drie medewerkers af die bij de andere vier bedrijven op bezoek gaan. Koekjesbakkerij Veldt is op donderdag 16 oktober de gastheer van de eerste sessie. Medewerkers van Lekko, Pokon Naturado, De Kantoorspecialist en de Gemeente Veenendaal komen gluren. Kees Pater, directeur van Veldt, is projectcoördinator. ‘De bezoekers krijgen een rondleiding en inzicht in de werkwijze en organisatie van Veldt. Ook kunnen ze vragen stellen. Medewerkers organiseren het programma en verzorgen ook de inleiding. Dat is nieuw voor ze en daar leren ze ook weer van.’

 

Lokaal

Binnen Koekjesbakkerij Veldt wordt veel aandacht besteed aan onderwerpen als vitaliteit, zelfsturing en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. ‘Ik leer altijd het meest als ik bij een ander bedrijf op bezoek ben. Je hoeft maar een paar goede ideeën op te doen. Het maakt niet uit in welk bedrijf’, zegt Pater. Hij besloot om de uitwisseling niet binnen de branche, maar op lokaal niveau vorm te geven. ‘Ik heb een oproep onder lokale bedrijven gedaan binnen de Bedrijvenkring Veenendaal.’

 

Sessies

Per bedrijf doen drie medewerkers mee; namens Veldt zijn dat een ovenist, een chauffeur en een inpakmedewerker. Bij de uitwisselingssessies gaan de medewerkers op pad met een speciale kaart waarop vragen en opdrachten staan. Ze delen hun ervaringen niet alleen onderling, maar ook via een online tijdschrift. Na de bedrijfsbezoeken volgt er in mei 2015 een slotsessie met alle deelnemers. ‘Doordat medewerkers zien hoe het elders gaat, zien ze de verschillen met hier’, verwacht Pater. ‘Het doel is dat medewerkers op een gezellige en informele manier van elkaar leren en inspiratie opdoen voor hun werk en loopbaan. Dat raakt dus ook zaken als het eigen toekomstperspectief en duurzame inzetbaarheid.’

 

Kennis

De medewerkers worden tijdens het project begeleid door het Centrum Werk Gezondheid; een kenniscentrum rond gezond werken en het optimaliseren van ieders kwaliteiten. Ook het NSvP, het kennisnetwerk voor duurzame inzetbaarheid, is erbij betrokken. Pater: ‘We betrekken deze kenniscentra omdat we een project willen opzetten waar anderen later ook wat aan hebben. Dat zou mooi zijn. Als deze aanpak aanslaat, kun je die in principe op elk bedrijventerrein of binnen elke gemeente zo toepassen.’

Reacties op dit artikel [0]

Schrijf een reactie