ElkeDagBeter Award

Veldt bekroond tot vitaalste bedrijf van Nederland

ElkeDagBeter Award

Koekjesbakkerij Veldt heeft de ElkeDagBeter Award gewonnen. Het publiek heeft ons gekozen tot vitaalste bedrijf van Nederland. Directeur Kees Pater nam de award op 8 april in ontvangst uit handen van minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht.

 

Natuurlijk zijn we erg blij met deze landelijke prijs; de tweede in een paar jaar tijd. Eerder wonnen we al de titel “Slimste Bedrijf 2011”, een MKB-innovatieprijs. Die ontvingen we vanwege ons project ‘Regie in eigen hand’, dat draait om de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. De ElkeDagBeter Award krijgen we vanwege onze aandacht voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Op dat vlak lopen we absoluut voorop in Nederland, oordeelt de jury.

 

Werksfeer

Juryvoorzitter Rob Slagmolen: “De manier waarop medewerkers en het management elkaar op de werkvloer ondersteunen en aanvullen, zorgt dat iedereen met veel plezier naar het werk komt. Dat is belangrijk, omdat een goede werksfeer aan de basis staat van vitale en toekomstbestendige medewerkers.” Mooie woorden waar we trots op zijn.

 

Ook minister Asscher roemt onze vooruitstrevendheid. “De meeste ondernemers in het MKB zijn de hele dag bezig met hun zaak. In deze tijden van crisis is dat waarschijnlijk nog meer dan anders het geval. Werknemers stimuleren om bijvoorbeeld gezonder te leven, een opleiding te volgen of hun vaardigheden bij te spijkeren, kan er dan soms bij inschieten”, zegt de minister.

 

Gezond

Al een paar jaar geven we bij Veldt extra aandacht aan de duurzame inzet van medewerkers.  We zijn gestart met het project Veldt Vit en Vitaal. Met behulp van voorlichting en elke maand een ander thema (zoals beweging, voeding, roken) motiveren we onze medewerkers om gezond te leven. Directeur Kees Pater: “Ik geloof in gezonde medewerkers, zodat zij optimaal presteren. Gelukkige collega's bakken lekkere koekjes.”

 

De Award die we hebben gewonnen is onderdeel van de campagne ElkeDagBeter.nu. Deze landelijke campagne, mogelijk gemaakt door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, richt zich op een duurzame inzetbaarheid van werknemers. Behalve lof voor ons vitaliteitsprogramma prees de jury ook de vernieuwende manier waarop medewerkers bij het productieproces worden betrokken.

 

Werkplezier

Nog een laatste fragment uit het juryoordeel over Veldt: “Medewerkers worden aangemoedigd om eigen beslissingen te nemen en werken samen met het management. Dit leidt zichtbaar tot een positief bedrijfsresultaat, betere financiële prestaties en bovendien meer werkplezier.” Meer informatie over de Award is te vinden op www.elkedagbeter.nu.

Reacties op dit artikel [0]

Schrijf een reactie